Atom Wave News

We believe organisations can significantly enhance their leadership effectiveness through addressing their people at their strengths, through developing relationships of trust, and through building a coaching culture.

INTERNAL COACHING για καιρούς COVID και όχι μονο

 

 

Στα 30 χρόνια της καριέρας μου, δεν μπορώ να θυμηθώ εποχή που το coaching να είναι περισσότερο σημαντικό! Ο COVID και η ανασφάλεια που προκαλεί, όξυνε την ανάγκη για coaching, αλλα το coaching δεν είναι σημαντικό μόνο λόγω COVID. Η αστρονομική ταχύτητα των αλλαγών, απαιτεί να ακούμε ο ένας τον άλλον για να χτίσουμε τις δικές μας ρηξικέλευθες λύσεις, καθώς δεν υπάρχει πια κανένα "manual" από το παρελθόν.

Επειδή όμως το coaching "πουλάει", έχουμε coaches παντού... ακόμη και στο THE VOICE!! Κάποιοι θα πουν ότι αυτό αποδυναμώνει το coaching, προσωπικά το βλέπω ως μεγάλη ευκαιρία! Ο πολύς κόσμος εξοικιώνεται με την ιδέα, και εμείς στις επιχειρήσεις επενδύουμε στο πραγματικό coaching γνωρίζοντας ότι απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις, εργαλεία και κυρίως μια στάση εμπιστοσύνης και σεβασμού. 

Χτίζοντας μια ομάδα πιστοποιημένων coaches δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους να λαβουν υποστήριξη για την καριέρα τους, για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων αλλα και για την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με το stress της τηλε-εργασίας, των ωραρίων χωρίς δομή και της ελλειψης επαφής μεταξύ άλλων.

Tο internal coaching διεξάγεται μεταξύ του στελέχους του οργανισμού που έχει εκπαιδευτεί ως επαγγελματίας coach και ενός εργαζόμενου του ίδιου οργανισμού.

 

 

Tα ενδεικτικά οφέλη του οργανισμού που παρέχει μια εσωτερική ομάδα εκπαιδευμένων coaches είναι:

 

ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ: Συνήθως απαιτείται αρκετός χρόνος μέχρι να ξεκινήσει ένα έργο coaching με εξωτερικούς coaches, καθώς χρειάζεται να εμπλακούν διαφορετικά τμήματα και να ενεργοποιηθούν πολλές εσωτερικές διαδικασίες. Στην περίπτωση του εσωτερικού coaching υπάρχει μεγαλύτερη αμεσότητα πρόσβασης δίνοντας τη δυνατότητα να λάβουν coaching  περισσότεροι εργαζόμενοι.

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΠΟΨΗ: Καθώς ο internal coach προέρχεται μέσα από τον οργανισμό, γνωρίζει και κατανοεί την κουλτούρα του οργανισμού, το περιβάλλον εργασίας του coachee, την ιστορία του, τη δομή του τμήματος και πού ανήκει στον συγκεκριμένο οργανισμό.  Έτσι μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να διαμορφώσει μια σφαιρική άποψη για τον στόχο ανάπτυξης του coachee.

ΚΟΣΤΟΣ: Το κόστος του Internal Coaching συμπεριλαμβανομένων όλων των σχετικών δαπανών (διοικητικά έξοδα, εκπαίδευση και εποπτεία internal coaches κ.α.) είναι σημαντικά χαμηλότερο συγκριτικά με το κόστος ανάθεσης σε εξωτερικούς coaches και έτσι έχει ένα υψηλό ποσοστό Return on Investment ROI.

ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΗΓΕΣΙΑΣ: Οι εσωτερικοί coaches αναπτύσσουν επαγγελματικού επιπέδου δεξιότητες coaching που εφαρμόζουν όχι μόνο στους εσωτερικούς πελάτες αλλά και στις ομάδες που διοικούν με αποτέλεσμα την ενίσχυση μια κουλτούρας coaching.

 

Εκπαιδεύστε και εσείς τους δικούς σας Internal Coaches που μπορεί να προέρχονται είτε από το HR, είτε απο άλλα τμήματα του οργανισμού οπως το Agile transformation, τις Πωλήσεις ή το Business Development.

H Atom Wave είναι η πρώτη εταιρία που έχει σχεδιάσει εξαρχής πρόγραμμα πιστοποίησης σε internal coaching από το ICF. Ο επόμενος κύκλος εκπαίδευσης ξεκινά στις 18/2/2021.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.


BACK TO NEWS